Extra −10 % cu codul EXTRA10Se termina la 91 ore 14 minute
+40 368 228 123 (zile lucratoare, 9-15)

Copleșiți de pronuntia brandurilor de modă din lume

  %22. %02. %2019      Din lumea modei

Cunoasteti sentimentul acela cand nu sunteti siguri cum anume se pronunta un nume strain al unui brand? Si nu va doriti sa sunati aiurea? Incercati sa ghiciti, sau va cereti scuze anterior pentru eventuala pronuntie gresita?  Si dintr-o data, vi se ia o piatra de pe inima, si sunteti bucurosi ca ati pronuntat intamplator corect? 

Cel mai adesea, un om greseste atunci cand nu cunoaste deloc acea limba straina, si nu stie exact la ce pronuntie sa se astepte, sau cand pur si simplu nu are talent la limbi straine. Asadar, daca o luam la bani marunti, e evident ca "invatatul nu este floare la ureche", iar noi dorim sa va ajutam in ceea ce priveste pronuntia unor branduri.

Desigual

Acest brand spaniol superb Desigual cu siguranta il pronuntam in fel si chip, fiecare cum poate, cum aude, cum ii trece prin minte. Stiti, limba spaniola are un avantaj foarte mare, si anume faptul ca in majoritatea cazurilor, se citeste cum se scrie. Exista normal si exceptii, ca de exemplu Mallorca se citeste "Maiorca", dar aici nu este cazul sa va incurcati. Pentru ca brandul Desigual nu se citeste nici Deziqual, Dezigvel, Disigual, Desiguel, Designual, Designal, Disgvíl, Dezigual, ci, pur si simplu, D-E-S-I-G-U-A-L.

Desigual

Ju´sto

Un alt brand a carui denumire o fortam in fel si chip, este brandul italian Ju´stoJusto, Chusto, Gusto, Gísto, Giusto, Justoo. In realitate, pronuntia este ceva mai complexa, in sensul ca primele doua litere pana in apostrof se citesc ca o combinatie intre Gi si Dgiu- sto. Asadar, pronuntia corecta este Giusto.
 
 
 
Ju´sto

Crocs

Nu il ultimul rand, brandul preferat de mii de femei, si nu numai, Crocs. Pe care majoritatea il pronuntam corect, CROCS. Mai dificil este insa cu scrierea, cand multi dintre noi scriu asa cum aud fonetic, dar nu stiu exact care c/k este folosit, asadar de aici variantele incorecte KroksCroks, sau Krocs.

 

Crocs

Publicat: Differenta Team

V-a placut articolul?