Extra −10 % cu codul EXTRA10Se termina la 91 ore 5 minute
+40 368 228 123 (zile lucratoare, 9-15)

Consultanta de moda

Cum sa curatati petele de cafea?

  %29. %03. %2019      întrebări generale

Bună ziua,

Am nevoie de un sfat. Îmi place cafeaua, și nu vad nici o zi fără ea. Din moment ce nu am o slujbă sedentară clasică, dar îmi petrec orele de lucru în principal în mașină, sunt mereu cu cafeaua dupa mine, astfel ca se intampla si incidente mai putin placute :) Ma puteti sfătui cum să curăț cafeaua in cel mai eficient mod?

 


Simona Š.

Raspuns

Dragă Simona,

te putem asigura ca nu esti singura in aceasta situatie, cu siguranta. Așadar, avem câteva sfaturi despre cum să eliminați rapid și ușor cafeaua de pe haine.

 

 

 1. Apă rece
  Dacă aveți posibilitatea, clătiti imediat țesătura cu apă rece. Apa rece este foarte importantă în acest caz, deoarece petele fierbinți devin și mai adânci în fierbinte.
 2. Suc de lămâie
  Lamaia este un dezinfectant. Așadar, picurati lamaie și lăsați-o să funcționeze timp de cel puțin 10 minute. Apoi, curățați cu apă călduță sau cârpă.
 3. Sare de bucătărie
  Dacă amestecați sarea cu apă, periați pata de cafea și lăsați-o să actioneze pentru o vreme, pata dispare. Apoi clătiți imediat pata cu apă rece.
 4. Oțet de vin
  Oțetul, la fel ca lamaia, dezinfectează, curăță și chiar conserva locul curat. Puneți oțet pe pată și lasati-o sa actioneze pentru o vreme. Apoi clătiți din nou cu apă rece, și nu uitați să o spălați, pentru a îndepărta mirosul de oțet.
 5. Praf de copt
  Praful de coacere este un mare ajutor în îndepărtarea tuturor tipurilor de pete pe textile. Se amestecă sucul de copt cu apă până se formează un "jeleu", se aplică pe pete, și se lasă să lucreze timp de cateva ore, apoi se clătește cu apă rece.
 6. Peroxid
  Dacă aveți deja o pată de cafea mai veche pe țesătură, combinați în mod clar peroxidul de hidrogen împreună cu glicerina, pulverizați petele cu glicerină, urmată de peroxid. Lăsați să funcționeze, și clătiți cu apă rece. Cu toate acestea, mai întâi asigurați-vă că pe o bucată de țesătură mai mică și mai puțin vizibilă că nu va reacționa cu peroxidul pentru a curăța materialul
 7. În acest din urmă caz, cu siguranță veți fi ajutat de un agent de curățare chimică.

O zi frumoasă cu www.differenta.ro, va ureaza Nikol.