+40 799 210 992 (zile lucratoare, 9-15)

12 reguli dupa care un gentleman ar trebui sa se ghideze

  15. 06. 2018      Din lumea modei

Gentleman. Este un cuvant care este inca adorat de femei, insa din pacate in ultima vreme nu mai exista prea multi gentlemani...

gentleman

1) Se ridicau cand intra o doamna in incapere

Inainte, in semn de respect, barbatii se ridicau cand intra o femeie in incapere, o persoana mai in varsta, sau o persoana importanta. Era un semn de respect. In ziua de azi, nici nu ne mai putem imagina acest gest, insa credem ca cel putin varianta mai simpla ar fi potrivita. Cand intra o persoana in birou, cel putin, nu stati asezati pe scaun, din respect.

2) Mergeau langa femei mereu mai aproape de drum 

In perioada cand nu erau atatea sisteme de canalizare, gentlemanii in paltoane lungi obisnuiau sa mearga langa femei, mai aproape de drum. Ca sa nu fie femeia stropita cand trecea un convoi sau cai, sau vreun automobil.

3) Tineau usa femeii

Femeile purtau inainte fuste masive, pe care trebuia sa si le tina inainte de a intra undeva. Astfel, barbatul intotdeauna deschidea si tinea usa. Si in ziua de azi, cand femeia poarta fusta, este frumos sa ii deschideti de exemplu usa la masina, si sa ii ascundeti corpul, pentru a nu se "holba" la ea in fusta mini tot felul de indivizi.

4) Asezau femeia la masa

Era frecvent faptul ca inainte de a se aseza la masa, un domn aseza scaunul femeii, si o ajuta sa se aseze la masa. Femeia statea cu fata la locul unde se tinea masa. Iar barbatul cu spatele. Barbatul mai statea si cu spatele la TV, ca sa nu ii distraga nimic atentia de la prioritatea din fata lui :)

5) Se asezau dupa ce se aseza femeia

Barbatul se aseza la masa la locul sau doar dupa ce se asezau toate femeile cu care era la masa. In ziua de azi, acest lucru este vizibil la Jan Krause, un actor si regizor ceh, care nu se aseaza pana cand invitatii lui nus e aseaza.

6) Ajutau femeia cu paltonul

Inainte, femeile purtau multe straturi de haine, si sub ele un corset extrem de inconfortabil. Astfel, barbatul o ajuta mereu pe femeie din cauza posibilitatii ei limitate de a se misca. Corsetele nu prea se mai poarta, insa chiar si asa este destul de actual si se practica acest lucru si in ziua de azi, nu? 

7) Mergeau pe scari mereu catre femeie

Din cauza pantofilor inalti si a rochiilor lungi, barbatii mergeau pe scari in intampinarea femeii, ca in cazul unei alunecari, sau a altui incident, sa nu cumva sa cada. Daca femeia are fusta mini, aceasta regula poate fi anulata, din motive lesne de inteles.

8) Le ajutau cu plasele

Aceasta regula nu este valabila pentru gentile de dama. Si cum a zis cineva: "Stiti de ce un barbat nu poarta geanta unei femei? Pentru ca ar arata prosteste cu ea" :) 

9) In ploaie tineau umbrela femeii

Cand ploua, un gentleman tine umbrela deasupra femeii. Si este valabil si cand este o stea de cinema, ca de exemplu Leonardo. 

10) Dadeau femeii sacoul lor

Daca un gentleman vedea ca femeia tremura de frig, imediat isi dadea sacoul jos, si i-l oferea. Credem ca ar trebui sa fe valabil si in ziua de azi. 

11) O conduceau la masina sau la usa

Un gentleman intotdeauna conducea femeia pana la masina ei sau pana la usa. Motivul este evident siguranta ei.

12) Nici prin gand nu le trecea sa loveasca femeia

Si puteti fi chiar si Chris Brown. Un gentleman nu ar trebui niciodata, sub nici o forma, si in nici o situatie sa loveasca o femeie.

Bifat si confirmat, perioada in care traim s-a schimbat, si unele lucruri nu ne mai par atat de comune si de clare. Este insa frumos sa ne gandim uneori daca nu cumva sta in noi, si in mici gesturi, sa facem lumea asta in care traim mai frumoasa. Poate si doar prin faptul ca ii tinem femeii usa, sau ii imprumutam paltonul nostru.

Publicat: Differenta Team

V-a placut articolul?

Acest site utilizează cookie-uri pentru a furniza servicii, pentru a personaliza anunțurile, și pentru a analiza traficul. Mai multe informatii